TJÆREBORG LEVERPOSTEJ A/S
VORES HISTORIE
Tjæreborg Leverpostej er startet i 1979 af slagtermester Erik Allerslev i små lokaler i byen Tjæreborg, som hidtil har været kendt for at lægge navn til et berømt dansk rejsebureau. Netop rejsebureauet og konkurrenten Spies har dannet baggrund for det vittige slogan "Spis Tjæreborg" leverpostej. Lokalerne i Tjæreborg blev imidlertid hurtigt for små, og virksomheden flyttede samme år ind i de nuværende lokaler på Industrivej.

Virksomheden blev i starten bygget op omkring produktionen af en 500 g kvalitetspostej med et minimum af tilsætningsstoffer. Produktionen er i de forløbne år blevet udbygget med mange andre varianter og størrelser, herunder også bake-off produkter, og i 2015 har virksomheden startet en produktion af leverpostej til det voksende økologiske marked. Alle produkterne afsættes i de førende danske supermarkedskæder under private label.

I 2002 overtog erhvervsfolkene Hans og Helle Petersen fabrikken fra Erik Allerslev, og i de efterfølgende år blev fabrikken ombygget og udvidet til dens nuværende størrelse og beskaffenhed. Fabrikken står i dag med en fremtidssikret, moderne og højeffektiv maskinpark, der lever op til de hygiejnekrav, der stilles til en fødevarevirksomhed. Samtidig er der ved indretningen lagt vægt på, at det psykiske og fysiske arbejdsmiljø er i top.

Som en yderligere styrkelse af virksomheden blev Karsten Engebæk ansat som fabriksdirektør i 2011. Karsten er slagter i 6 generation, og han har varetaget en væsentlig produktudvikling af mange nye varianter. I 2015 købte Karsten og Ulla Engebæk 75 % af virksomheden og varetager nu den daglige ledelse og videreudvikling af aktiviteterne.

Virksomheden har haft flere spændende happenings og har bl.a. fået verden største postej optaget i Guinness World Records. Derudover blev der til glamourbrylluppet mellem Janni Spies og Christian Kjær fabrikeret en 100 kg tung hjerteformet leverpostej til lejligheden. Sloganet på postejen var "Spi(e)s så Tjæreborg, Janni" Overrækkelsen skete ved at lade 10 musikere fra Livgardens Musikkorps akkompagnere den til lejligheden flot pyntede lastbil, der indeholdt bryllupsgaven. Om hele postejen blev spist til natmad, ligger hen i det uvisse, men der kom et fint takkekort fra Janni og Christian Kjær.
Industrivej 38 - 6740 Bramming - Tel.: 8910 5000 - E-mail: